Chlor, nieprzyjemny smak i zapach

Aby dobrać odpowiedni system filtrujący wodę prosimy zastanowić się, który z podanych niżej problemów występuje w Państwa wodzie.

PROBLEM

PROPONOWANE  ROZWIĄZANIE


Chlor, nieprzyjemny smak i zapach

  • zbutwiały, stęchy lub metaliczny posmak
  • niesmaczna i nieładnie pachnąca kawa, herbata, lód
  • garbniki – rozkładające się substancje organiczne powodujące zabarwienie, oleisty posmak i zapach  
  •  zbyt wysoki koszt wody butelkowanej i niewygoda


Wkład z węglem aktywnym ogólnego przeznaczenia – CF2

-redukuje chlor I jego zwiążki (>95%), poprawia smak, usuwa nieprzyjemny zapach i kolor

- filtr sedymentacyjny

- 5 mikronowy


Wkład węglowy  - VC1

-redukuje zanieczyszczenia chemiczne (lotne substancje organiczne) i trihalometany (>95%), poprawia smak, usuwa nieprzyjemny zapach i kolor

- filtr sedymentacyjny

-1 mikronowy


Wkład węglowy   -  LR1

-redukuje metale ciężkie (ołów, miedż) zanieczyszczenia chemiczne (lotne substancje organiczne) i trihalometany (>95%), poprawia smak, usuwa nieprzyjemny zapach i kolor

- filtr sedymentacyjny

-1 mikronowy

ZASTOSOWANIE

DOBÓR SYSTEMU/INSTALACJA


PODWIESZANY SYSTEM

– model FC200 z wkładem CF2 – 5 mikronowym

- montowany w szafce


SYSTEM

– model FC200 z wkładem CF2 – 5 mikronowym

- montowany na rurze


STOJĄCY SYSTEM

– model CT500, z wkładem CF2 - 5 mikronowym

- podłączany bezpośrednio do kranu


FILTR na kran-model T1

- zakładany na kran,

- wkład wymienny TR1,

- wymieniany co 3 miesiące.